منوی دسته بندی
سازه فضاکار ، سازه ای برای همه مکان ها

سازه فضاکار ، سازه ای برای همه مکان ها

3.2/5 - (220 امتیاز)

فهرست مطالب

سازه فضاکار برای همه مکان ها

این روزها در بسیاری از مکان ها برای این که بتوان یک ساختاری دلخواه و متناسب با فضا را ایجاد کرد، نیاز به استفاده از سازه فضاکار وجود دارد. شاید بسیاری از افراد با شنیدن نام سازه فضاکار کمی متعجب شوند؛ اما نکته مهمی که وجود دارد این موضوع است که حتما به هنگام حضور در اماکن عمومی مانند پارک ها، نمایشگاه ها، اماکن تفریحی و… حتما این سازه ها را دیده اید. این سازه ها کاربردهای بسیار متنوعی را دارند که می توان از آن ها استفاده کرد.

اگر قصد استفاده از سازه های فضایی را دارید اما در خصوص آن اطلاعاتی جزئی و البته کاربردی را ندارید، پیشنهاد می کنیم با ما تا انتهای مقاله همراه باشید. در این محتوا قصد داریم به بررسی جزئی این سازه ها بپردازیم.

سازه فضاکار

سازه فضاکار چیست؟

این سازه ها یک ساختاری سبک و مشبک را دارند. سازه های فضایی بر پایه دو دهانه گسترش پیدا کرده اند. از مهم ترین ویژگی هایی که سازه های فضایی دارند، می توان به سه بعدی بودن آن ها اشاره کرد. این سازه ها از قطعات کوچک و متنوعی ساخته شده اند. نکته مهمی که در خصوص این سازه ها وجود دارد این است که سازه های فضایی بر اساس مقدار وزنی که قرار است تحمل کنند ساخته می شوند و یک وزن مشخص ندارند.

یکی از ویژگی های بارز سازه های فضایی که باعث محبوبیت آن ها شده است موضوع تنوع آن هاست. این سازه ها در فرم های مختلفی ساخته می شوند و هر شخصی بر اساس نیازی که دارد، می تواند از آن ها استفاده نماید.

انواع این سازه ها

سازه های فضاکار در انواع مختلفی همچون

  • سازه های فضاکار با فرم نیم قوسی
  • سازه های فضاکار با فرم سینوسی
  • سازه های فضاکار با فرم تخت دو طرف شیبدار
  • سازه های فضاکار با فرم هرم
  • سازه های فضاکار با فرم دیسکی
  • سازه های فضاکار با فرم تخت
  • سازه های فضاکار با فرم گنبد
  • سازه های فضاکار با فرم چلیک

ساخته می شوند. با توجه به فرم این سازه ها می توان به این نتیجه رسید که هیچ محدودیتی در ساخت فرم های سازه وجود ندارد و می توان از این سازه ها در اشکال مختلفی استفاده کرد.

به طور مثال این سازه ها با فرم تخت دو طرف شیبدار ظاهری شبیه به سوله های صنعتی را دارند. افرادی که علاقه مند به داشتن سوله در نقاط مختلف شهر هستند، می توانند از این سازه ها استفاده نمایند؛ چرا که امکان نصب کردن آن ها در هر نقطه ای وجود دارد و در صورت نیاز می توان این سازه ها را جمع کرد و مجدد در نقطه ای دیگر از آن ها استفاده کرد.

سوالی که ممکن است در ذهن بسیاری از افراد به وجود آید موضوع چگونگی طراحی سازه فضاکار است. طراحی اولیه این سازه ها توسط نرم افزارهای مختلفی انجام می شود. این موضوع که از چه برنامه ای برای طراحی سازه های فضایی استفاده شود یک مسئله کاملا انتخابی است و بر عهده مجموعه ای است که کار طراحی و اجرای سازه های خود را به آن ها سپرده اید.

قیمت سازه فضاکار
قیمت سازه فضاکار

اجرای سازه فضاکار به چه صورت است؟

برای این که بتوان این سازه ها را در محل مورد نظر اجرا کرد، نیاز است تا یک سری مراحل مشخص طی شود.

قبل از اجرای سازه های فضایی نیاز است تا نوع سازه خود را مطابق با نیاز و محلی که قرار است در آن نصب شود، مشخص نمایید. بهتر است برای انتخاب نوع سازه خود با یک شخص حرفه ای و کابلد در این زمینه مشورت داشته باشید و سپس تصمیم گیری نمایید. زمانی که نوع سازه خود را انتخاب کردید باید کار طراحی آن را به دست مجموعه ای که قصد همکاری با آن ها را دارید، بسپارید.

بعد از انتخاب نوع سازه مورد نظر خود نوبت به ساخت و ایجاد تکیه گاه برای اجرای سازه فضایی می رسد. ساخت تکیه گاه یک مرحله بسیار مهم می باشد؛ چرا که امنیت سازه ها به طور مستقیم به این تکیه گاه ها بستگی دارد.

برای متصل کردن قطعات سازه ها نیاز است آن ها به محل پروژه منتقل شوند. زمانی که کار حمل و انتقال قطعات پایان یافت نیاز است تا طبق نقشه و طراحی انجام شده، قطعات سازه ها در کنار یکدیگر قرار بگیرند.

بعد از این که کار اتصال قطعات به یکدیگر به اتمام رسید، نوبت به قرار دادن سازه در محل مورد است. این جابجایی سازه باید توسط وسایل حمل و نقل همچون جرثقیل صورت گیرد. در هنگام اجرایی کردن پروژه نیاز است تا به ضخامت سقف سازه فضاکار دقت شود و یک انتخاب درست، کاملا متناسب با نوع سازه صورت گیرد.

خرپا همان سازه فضاکار است؟

با توجه به کاربردی بودن و محبوبیتی که این سازه ها دارند، ممکن است این سوال در ذهن بسیاری از افراد شکل بگیرد که چه تفاوتی میان سازه های فضاکار و خرپا وجود دارد. آیا می توان به خرپاها به چشم سازه های فضایی نگاه کرد؟ در پاسخ باید بگوییم خیر. تفاوت های بسیار زیادی میان این سازه ها و خرپا وجود دارد که باعث شده نتوان به هر دوی آن ها به یک چشم نگاه کرد.

از مهم ترین تفاوت سازه فضاکار با خرپا می توان به طراحی و ساخت آن ها اشاره کرد. خرپاها به سادگی طراحی و ساخته می شوند. در صورتی که برای طراحی و ساخت سازه های فضاکار نیاز به استفاده از قطعات بسیار زیادی وجود دارد. وزن و حجم از دیگر تفاوت هایی است که میان این دو سازه وجود دارد. جنس و هزینه را می توان از دیگر عواملی دانست که رقم زننده تفاوت میان خرپا و سازه های فضاکار می باشد.

قیمت سقف سازه فضاکار بر چه اساسی تعیین می شود؟

قیمت همیشه یک مسئله مهم و اساسی برای بسیاری از افراد که به دنبال استفاده و خرید سازه فضایی هستند، می باشد. در خصوص قیمت سازه های فضایی نمی توان یک صحبت قطعی کرد؛ چرا که المان های بسیار زیادی وجود دارند که می توانند بر روی قیمت این سازه ها تاثیر بگذارند. جنس و نوع سازه از مهم ترین و اصلی ترین مواردی است که می تواند بر روی قیمت تمام شده این سازه ها تاثیر مستقیم بگذارد. موضوع مهم بعدی که می تواند بر روی قیمت سازه ها تاثیر بگذارد موضوع ضخامت سازه ها و موقعیتی که قرار است سازه ها در آن جا نصب شوند، می باشد.

سازه های فضاکار
سازه های فضاکار

سخنی پایانی

در این مقاله از 0 تا 100 در مورد سازه فضاکار، قیمت آن و… صحبت شد. برای این که بتوانید یک سازه فضاکار با کیفیت و متناسب با نیاز خود خریداری نمایید، نیاز است تا با مجموعه های حرفه ای و کاربلد همکاری داشته باشید. مجموعه آسمان گستر همان مجموعه ای است که شما می توانید برای گرفتن بهترین نتیجه با آن ها همکاری داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیش تر با ما در ارتباط باشید.

‫2 نظر

  • amin گفت:

    پروژه های سازه فضایی چیست ؟

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *