سازه فضایی چیست؟ انواع ، مزایا و معایب سازه
- Admin
- مقاله ها
فهرست مطالب

تاکنون به سقف استادیوم های ورزشی یا زمین های ورزشی بزرگ، پارک ها و بوستان ها، گلخانه ها و اماکن این چنینی دقت کرده اید؟! اگر توجه کرده باشید حتما متوجه شده اید که سقف این مکان ها متشکل از شبکه های متصل بهم است. این نوع از سقف ها سازه فضایی یا سازه فضاکار نام دارند که این روزها به عنوان سقفهای بزرگ بدون ستون در بسیاری از مکان های صنعتی، تفریحی و … نصب میشوند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سازه فضایی و سازه فضاکار، آشنایی با انواع و کاربرد آن با ما در شرکت سازه فضایی آسمان گستر همراه باشید.
سازه فضایی چیست؟
سازه فضایی مجموعهای متشکل از فریم های مثلثی شکل است که ظاهری شبیه به خرپا دارد. در این سازه لوله هایی با قطر و ضخامت مشخص و با هدف افزایش استحکام سازه، انتقال لنگر، فشار و بار کششی به ستون های اصلی سازه، به صورت مثلث و درست مثل خرپا روی یکدیگر قرار میگیرند.
سازه های فضایی معمولا به عنوان پوشش محیط هایی که تکیه گاه کمی دارند، مورد استفاده قرار میگیرند. و استحکام آن ها برحسب میزان بار خمشی و کششی وارده، محاسبه میشود.
نکته مهمی که لازم دیدم در اینجا به آن اشاره کنم این که؛ بسیاری از افراد سازه فضاکار و سازه فضایی را یکی نمیدانند. این افراد سازه های فضایی برای محیط های گستردهتر و فضاهای بیرونی مانند استادیوم های ورزشی مورد استفاده قرار میگیرد و سازه های فضاکار در محیط های کوچک مثل نمایشگاه ها نیز قابل نصب هستند. درنظر دارند درصورتی که سازه فضاکار و سازه فضایی به یک معنی می باشد
پس با این تفاسیر در پاسخ به سوال سازه فضاکار چیست باید گفت: سازه فضاکار نیز سازهای مثلثی شکل و خرپا مانند مثل سازه فضایی است که برای پوشاندن دهانه محیط های بیرونی و گسترده که تکیه گاه کمی دارند، بکار برده میشود.


آشنایی بیشتر با انواع سازه فضاکار
سازه های فضاکار و فضایی برحسب دو عامل به انواع گوناگون تقسیم میشوند، این دو عامل عبارتند از؛
- شکل ظاهری و طرح آن
- متریال بکار رفته در ساخت آن
در ادامه بیشتر این موارد را بررسی خواهیم کرد.
انواع سازه فضاکار برحسب ساختار و فرم سازه
سازه های فضاکار و فضایی براساس فرم و ساختاری که دارند به موارد زیر تقسیم میشوند؛
- سازه فضاکار تخت
- سازه فضاکار چلیک
- سازه فضاکار گنبدی شکل (قوسی)
- سازه فضاکار دیسکی
- سازه فضاکار هرمی
- سازه فضاکار سینوسی
- سازه فضاکار تخت دو طرف شیب
- سازه فضاکار نیم قوسی
سازه فضایی تخت
سازه فضایی تخت همانطور که از نامش پیداست، فرم تخت و مسطح دارد به این شکل که سطح پایینی و رویی آن هر دو با یکدیگر موازی هستند و در موازات زمین نصب میشوند. سازه فضایی تخت در اصل نوعی سازه فضاکار است که فرم تخت و حالت مسطح و یکنواخت دارد.
سازه فضاکار چلیک
سازه فضاکار چلیک نوعی سازه فضاکار قوسی شکل و از مقرون به صرفهترین و متداولترین انواع سازه فضایی است. به عبارت دیگر این سازه به شکلی طراحی میشود که بعد از نصب سطح پایینی و بالایی آن از هر دو طرف حالت کمانی و قوسی دارند. حال میزان قوسی و کمان این سازه بسته به سلیقه مشتری یا میزان بار وارده به آن ممکن است زیاد یا کم باشد که در صورت زیاد بودن قوس به آن چلیک کامل و کم بودن قوس به آن چلیک ناقص میگویند.
سازه فضایی گنبدی شکل
سازه فضایی گنبدی شکل که به آن سازه فضایی قوسی هم میگویند نوعی سازه فضایی است که مثل یک گنبد بیضی مانند طراحی میشود. این مدل سازه فضاکار زیبایی خارق العادهای دارد و برای مکان هایی با معماری خاص بهترین گزینه محسوب میشود.
سازه فضاکار دیسکی
بعضی از مکان ها معماری بخصوص دارند و به همین دلیل هم ستون گذاری در آن ها به صورت دایرهای انجام میشود. وقتی ستون ها به صورت دایرهای روی زمین یا سطح موردنظر اجرا شوند، مسلما سازه هم باید دایرهای و گرد باشد. این مدل سازه فضایی دایرهای با نام سازه دیسکی شناخته میشود که ظاهری شبیه به دایره دارد اما تخت و مسطح است.
سازه فضایی هرمی
اگر از من بخواهید یک مدل سازه فضایی زیبا که قابلیت نصب و پوشش دهانه های بزرگ را دارد، به شما معرفی کنم، قطعا سازه فضایی هرمی را خدمتتان معرفی خواهم کرد. این مدل سازه متشکل از فریم های لوزی شکل است که به شکل هرم کنار یکدیگر قرار میگیرند.
سازه فضاکار سینوسی
سازه فضاکار سینوسی یک نمونه سازه فضاکار دیگر است که در آن سازه ها به صورت جداگانه نصب شده و در چند نقطه به یکدیگر متصل میشوند. این نقاط که نقطه عطف نام دارند معمولا با یک قوس کوچک طراحی میشوند.
سازه فضایی تخت دو طرف شیب
سازه فضایی تخت دو طرف شیب ظاهری شبیه به سازه هرمی دارد منتهی این سازه با شیب خیلی ملایم ساخته میشود. این سازه فضایی در سقف سوله های صنعتی و گلخانه ها استفاده زیادی دارد. پس اگر به سازه سقف این اماکن توجه کرده باشید قطعا میتوانید تصویری از این سازه را در ذهنتان مجسم کنید.
سازه فضاکار نیم قوس
گاها معماری بنا یا شیب زمین به گونهای است که امکان نصب پایه هایی با ارتفاع برابر در دو طرف سازه، وجود ندارد. در این مواقع ستون های یک طرف کوتاهتر از سمت دیگر خواهند بود و به این ترتیب سازه فضاکار حالت قوسی شکل خواهد داشت.
استعلام قیمت سازه فضایی از کارخانه سازه فضایی آسمان گستر
حالا که با سازه فضاکار و انواع آن آشنا شدید، به احتمال زیاد بخواهید از قیمت آن هم مطلع شوید تا سپس به یک نتیجه درست درباره ساخت آن برسید. باتوجه به این که سازه فضایی انواع گوناگون دارد و هرکدام از آن ها هم قیمت متفاوتی دارند، این که بخواهم مبلغی به عنوان قیمت سازه فضایی به شما بگویم عملا امکان پذیر نیست. پس شما برای اطلاع از قیمت هر متر مربع سازه فضاکار و یا استعلام قیمت دقیق سازه فضایی با درنظر گرفتن نوع و متراژ آن، بهتر است با شماره تماس های درج شده در سایت ما تماس بگیرید.
انواع سازه فضاکار برحسب متریال بکار رفته در ساخت آن
شاید با مشاهده تصاویر یا نمونه های فیزیکی سازه فضاکار، گمان کنید این سازه ها فقط از فلز ساخته میشوند. در حالی که متریال و مواد اولیه این سازه ها باتوجه به کاربرد و مکان نصب آن ها، تعیین خواهد شد و در حال حاضر شرکتهای سازه فضایی از متریال های دیگری هم برای ساخت این سازه ها استفاده میکنند.
انواع سازه فضاکار برحسب متریال عبارتند از؛
- سازه فضاکار آلومینیومی
- سازه فضاکار فولادی
- سازه فضاکار چوبی
پوشش سازه فضاکار
زیپ پنل(ایستادرز) ،ساندویچ پانل، پلی کربنات، شیشه یا عایق یا پوشش های دیگر، ورق گالوانیزه رنگی یا ساده از اجزای اصلی پوشش سازه های فضایی و فضاکار به حساب میآیند. علاوه بر آن برای اتصال این سازه ها به سقف یا دیواره ها نیز از اتصالات مختلف استفاده میشود.
شرکت سـازه فضـایی
یکی از شرکت های که در زمینه سازه های فضاکار فعالیت دارد سایت Lanik هست. از سال 1977، LANIK راه حل های ساختاری طراحی شده خود را ارائه می دهد. تجربه جمع آوری شده در طول این سال ها به ما این امکان را می دهد که در هر یک از مراحل پروژه – طراحی، ساخت و مونتاژ، راه حل هایی را برای سازه های خود ارائه دهیم که به بهترین وجه با نیازهای مشتریان ما مطابقت دارد.

لطفا مقالتون رو با انواع سازه فضاکار و مزایا و معایب آن و گذاشتن pdf سازه فضاکار تکمیل تر فرمایید
با تشکر
بله حتما دوست عزیز
[…] اطلاعات بیشتر در مورد قیمت سازه فضایی و قیمت سازه فضاکار با ما تماس […]
با سلام لطفا مقاله سازه فضایی چیست رو با عکس های انواع سازه فضایی و پروژه های سازه فضایی و شرکت های آن تکمیل کنید با تشکر
ممنون از همراهیتون انجام خواهد شد
با سلام
امکانش هست از پروژه های سازه فضایی کلیپ هم تو سایتتون بگذارید
متشکریم از همراهیتون انجام خواهد شد در روزهای آینده
سازه فضاکار و سازه فضایی و پروژه های آن و اجرا و قیمت و تولید آن رو جامع تر توضیح دهید
[…] دلخواه و متناسب با فضا را ایجاد کرد، نیاز به استفاده از سازه فضاکار وجود دارد. شاید بسیاری از افراد با شنیدن نام سازه […]
[…] فضایی وجود دارد. همین موضوع باعث شده تا استقبال از خرید سازه فضایی بسیار بیش تر از هر زمان دیگری بشود. اگر به واسطه شغلتان […]
سلام روز بخیر اگر ممنون میشیم از انواع سازه فضایی برای پروژه هایی که اجرا شده عکس تو این مقاله استفاده کنید
ممنون از همراهی شما
بله در روزهای آتی انجام خواهد شد